top of page
Workshops en cursussen 

Jaarlijks organiseren wij leuke workshops en cursussen op gebied van massage en gezondheid. Op deze pagina vind je de educatieve cursussen en de cursussen voor ontspanning en vrije tijd. De educatieve cursussen zijn voor professionals in het vakgebied massage en gezondheid.

Basis cursus ontspanningsmassage olie, gebaseerd op de energiebanen in het lichaam (meridianen).

Praktische informatie:

Data: 21-9,12-10, 26-10, 16-11 en 30-11-2024.

Tijd: 09:30 tot 12:30 uur

Totale belasting: 5 zaterdagochtenden, 15 lesuren

Kosten deelname: per persoon: 375,-

Locatie: Geesterhage, Geesterduinweg 3 te Castricum, 

Voor wie: voor mensen die massage op professionele basis willen toepassen, en voor mensen die massage op persoonlijke basis willen gebruiken.

Wat ga je leren: Na de cursus ben je in staat om een volledige lichaamsmassage te geven (voorzijde & achterzijde) gebaseerd op de energiebanen in het lichaam. Het hele lichaam houdt in: de voeten, benen, rug, nek, schouders, hals, het gezicht en de schedel.

onder armen_edited.jpg

Inhoud en verloop cursus:

​Deze massagecursus neemt als uitgangspunt de 12 energiebanen/ meridianen afkomstig uit de oude Chinese geneeskunde. De energiebanen lopen door het hele lichaam en corresponderen met de organen. Elke energiebaan heeft zijn eigen fysieke, energetische en mentale functie in het menselijk systeem. Via een ontspanningsmassage langs de energiebanen kun je iemand een diepgaand gevoel van welzijn geven.

In deze cursus gaan we praktisch te werk. Van de voeten tot de kruin gaan we het het volledige lichaam langs. Zo kom je vanzelf langs alle energiebanen, spieren en het skelet. Kennis over de energiebanen, spieren en het skelet doe je dus gaandeweg de cursus op. 

In deze cursus krijg je geen vast massage protocol in handen, maar leer je vooral je massage (veilig) af te stemmen op je klant. Je leert massagetechnieken en handelingen. Je krijgt handvaten om uiteindelijk zelf je massage vorm te geven.

Een belangrijk onderdeel in de cursus is de eigen lichaamshouding. Om ontspanning te kunnen overbrengen moet je als masseur zelf ontspannen. In deze cursus wordt de nadruk gelegd op het eigen lichaamsbewustzijn, je manier van bewegen, en het afstemmen van je eigen energie.

In de lessen wordt 75 procent van de tijd besteed aan praktijk, en 25 procent van de tijd aan theorie. Je kan via de aangereikte literatuur jezelf naar hartenlust verdiepen met theoretische kennis, maar dit is niet verplicht. Er zal geen theorie examen plaatsvinden. Om je certificaat te behalen zul je alle praktijklessen moeten hebben bijgewoond. Op een rijtje:

Praktijk;

- lokaliseren meridianen, langs het skelet en de spieren

- massage technieken en handgrepen

- opbouwen van de massage

- tempo en richting bepalen

- doseren en afstemmen van de druk/ diepgang

- eigen houding

- verbale en non-verbale communicatie met de klant

- hygiëne

- eigen houding

Theorie;

- De belangrijkste medische indicaties en de daarbij horende rode vlaggen

- de 12-meridianen

- het skelet

- de belangrijkste spiergroepen

Aan te schaffen literatuur:

info volgt.

Docent:

Hannah Koelmans. Lees meer

Doorgroei mogelijkheden:

Na deze cursus ben je klaar om aan het werk te gaan als ontspanningsmasseur. Ook heb je een mooie basis liggen om de vervolgcursus ontspanningsmassage met doelgericht gebruik van de energiebanen voor het stimuleren van een gezonde balans. Lees over deze cursus later meer. Wie graag wil leren therapeutisch masseren verwijs ik door naar Thai Dee:

https://www.yogamassage.nl/erkende-massage-opleiding/

Hier kun je een driejarige opleiding volgen tot natuurgeneeskundig therapeut in de Thaise massage die volledig uitgaat van de 12 meridianen en 5 elementen. De opleiding neemt je dieper mee in de stof en leert je om deze verdergaande kennis en kunde toe te passen in de praktijk om mensen met klachten te behandelen.

Meld je aan via onderstaande button, en laat je naam, achternaam, adres, en telefoonnummer achter. Je ontvangt binnen 2 dagen een bevestigingsmail van je aanmelding, en een factuur voor de aanbetaling van 25 % van het totale lesgeld.

bottom of page