top of page
Reflexintegratie therapie 

Reflexintegratie therapie zorgt ervoor dat de reflexen weer integreren. Dit wordt gedaan door middel van oefeningen. Soms gebeurt het namelijk dat de reflexen nog actief zijn. Ze ploppen voortdurend op, dit is storend en vervelend. Niet geïntegreerde reflexen kunnen een oorzaak zijn voor leerproblemen. Ook kunnen actieve reflexen gevolg hebben op je welbevinden.   

 

Maak kennis met het effect van reflexintegratie therapie. Frustratie, onrust en sensorische gevoeligheden kunnen verminderen. Hierdoor kun je je emotioneel sterker gaan voelen. Gedrag dat veroorzaakt wordt door niet geïntegreerde reflexen verdwijnen. Mensen kunnen weer gaan stralen. 

Primaire reflexen zijn de eerste bewegingen waarmee baby’s reageren. Deze bewegingen gebeuren automatisch op een prikkel. Reflexen zijn in de basis bedoelt om te overleven en zijn belangrijk voor de motorische ontwikkeling van een kind. De bekendste reflexen zijn de grijp-, en schrikreflex.  De meeste reflexen verdwijnen weer naarmate je opgroeit, de reflexen integreren. Een automatische beweging is niet meer nodig, bewegingen worden nu bewust gemaakt. Hierdoor kan een kind zich weer verder gaan ontwikkelen.

  

Symptomen die kunnen ontstaan door niet-geïntegreerde reflexen:

Angsten, hypergevoelig, overladen worden door prikkels, terugtrekken of hyperactief gedrag, moeite met leren zwemmen, slechte pengreep, evenwichtsproblemen, onhandig, slechte oog-hand coördinatie, moeite met begrijpend lezen, moeite zich te uiten, moeite met informatieverwerking, ruimtelijke oriëntatie, wagenziekte.

Prijs:

60 min € 55,-

90 min € 75,-

kind.png
kind.png
bottom of page