foto folder Marianne leguyt.JPG
Marianne
Mijn naam is Marianne Leguyt (56 jr.)
Ik ben opgeleid als HBO-verpleegkundige met verschillende specialisaties als reuma, oncologie, rouw, palliatieve zorg. Ik heb zo’n twintig jaar met veel plezier in de gezondheidszorg gewerkt. Momenteel werk ik als gezinscoach in pleeggezinnen bij een jeugdhulporganisatie.

Het raakte me in mijn werk hoe mensen omgingen met verschillende soorten van rouw als gevolg van het verlies van een partner, een geliefde, gezondheid. Het raakte me hoe mensen omgingen met gevoelens van verdriet, rouw, boosheid, angst, schuld, jaloezie. En hoe zij de verbinding met het leven weer aangingen. Ik ben onder de indruk geraakt van de vele mogelijkheden en krachten die mensen in zich hebben om het leven weer op te pakken.

Na het overlijden van mijn ouders werkte ik als rouwbegeleider met lotgenotengroepen bij partnerverlies, waardoor mijn interesse en brede medische achtergrond samen konden komen. Ik heb de verdieping gezocht door het volgen van een opleiding Contextuele Hulp bij Leren over Leven. Vervolgens ben ik gezinnen gaan coachen met opvoedvragen met gebruikmaking van verschillende creatieve middelen zoals tekenen, duplo, meditatie, imaginatie. (Waarvoor ik de opleiding Kunstzinnige Counseling bij SPSO heb gevolgd) Bij rouw krijg je soms lichamelijke klachten die te maken kunnen hebben met onverwerkt verlies. Je lichaam liegt niet. Het is goed om hier op een liefdevolle manier naar te kijken.
 
Gevoelens zijn er om je iets te laten weten en vooral om gevoeld te worden. Door te herkennen waar je spanning en ontspanning voelt in je lichaam, geef je verdriet ook ruimte. Ik geef stoel- en ontspanningsmassages, waarbij nek, rug, armen, handen en hoofd gemasseerd worden. Hierdoor wordt letterlijk de vinger op de pijnlijke plek gelegd en kan de verstoorde energie weer gaan stromen Mijn werkwijze is op maat en ik stem af op je wensen, krachten en mogelijkheden. Ik geloof in de eigen creativiteit en kracht van mensen. Je krijgt meer inzicht in jezelf, en je leert je emoties beter te hanteren. Daarnaast geef ik concrete handvatten en tips. Samen kijken naar verlies en rouw, samen kijken waar je eventueel in vastloopt en hoe je weer verder kan. Ik kan een stukje met je mee lopen, zodat je daarna je eigen weg kunt gaan.
Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend intakegesprek.