top of page
IMG-20220914-WA0003-Marianne.jpg
Marianne

Mijn naam is Marianne Leguyt, 60 jaar jong 😉.

Ik ben opgeleid als HBO-verpleegkundige met verschillende specialisaties als reuma, oncologie, rouw, palliatieve zorg. Daarna werkte ik met pleeggezinnen en op dit moment werk ik in adoptie gezinnen als video interactie begeleiding met specialisatie hechting en trauma.

Het raakte me in mijn werk hoe mensen omgingen met verschillende soorten van rouw als gevolg van het verlies van een partner, een geliefde, of verlies van gezondheid. Het raakte me hoe mensen omgingen met gevoelens van verdriet, rouw, boosheid, angst, schuld, jaloezie. En hoe zij de verbinding met het leven weer aangingen. Ik ben onder de indruk geraakt van de veerkracht die mensen in zich hebben om het leven weer op te pakken.
 

Na het overlijden van mijn ouders werkte ik als rouwbegeleider van lotgenotengroepen bij partnerverlies, waardoor mijn interesse en medische achtergrond samen konden komen. Ik heb de verdieping gezocht door het volgen van een opleiding Contextuele Hulp bij Leren over Leven. Vervolgens ben ik gezinnen gaan coachen met opvoedvragen met gebruikmaking van verschillende creatieve middelen zoals tekenen, duplo, meditatie, imaginatie. (Waarvoor ik de opleiding Kunstzinnige Counseling bij SPSO heb gevolgd).
 

Gevoelens zijn er om je iets te laten weten en vooral om gevoeld te worden. Door te herkennen waar je spanning en ontspanning voelt in je lichaam, geef je verdriet ook ruimte. Bij rouw krijg je soms lichamelijke klachten die te maken kunnen hebben met onverwerkt verlies. Je lichaam liegt niet. Het is goed om hier op een liefdevolle manier naar te kijken.

 Ik geef stoel- en ontspanningsmassages, waarbij nek, rug, armen, handen en hoofd gemasseerd worden. Hierdoor wordt letterlijk de vinger op de pijnlijke plek gelegd en kan de verstoorde energie weer gaan stromen Mijn werkwijze is op maat en ik stem af op je wensen, krachten en mogelijkheden. Ik geloof in de eigen creativiteit en kracht van mensen. Je krijgt meer inzicht in jezelf, en je leert je emoties beter te hanteren. Daarnaast geef ik concrete handvatten en tips. Samen kijken naar verlies en rouw, samen kijken waar je eventueel in vastloopt en hoe je weer verder kan. Ik kan een stukje met je mee lopen, zodat je daarna je eigen weg kunt gaan.

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend intakegesprek.

bottom of page