top of page
Rouwverwerking

Ontspannings- en stoelmassages:

Bij rouw krijg je soms lichamelijke klachten die te maken kunnen hebben met onverwerkt verlies. Het is goed om hier op een liefdevolle manier naar te kijken. Als je rouwt, rouwt je lichaam mee. Rouw en verdriet kunnen zich opslaan in je lichaam en geest.

Met behulp van aanraking en massages kun je ontdekken waar de spanning zich vastzet in jouw lichaam en geest. Aanraking helpt je om in contact te komen met jezelf, gevoelens tegen te komen en troost te krijgen. Gevoelens zijn er om je iets te laten weten en vooral om gevoeld te worden. Door te herkennen waar je spanning en ontspanning voelt in je lichaam, geef je verdriet ook ruimte. Een zachte lichaamsmassage helpt je om naar je lichaam te luisteren en spanningen los te laten.  Door middel van een liefdevolle aanraking waarin ruimte is voor gevoelens van verdriet, woede, boosheid of pijn, kan een massage ondersteuning bieden om dichter bij je gevoel te komen. Zodat je kunt ontdekken wat je nodig hebt om verder te kunnen.

Ik geef stoel- en ontspanningsmassages, waarbij nek, rug, armen, handen, voeten en hoofd gemasseerd worden. Hierdoor wordt letterlijk de vinger op de pijnlijke plek gelegd en kan de verstoorde energie weer gaan stromen.

 

Mijn werkwijze is op maat en ik stem af op je wensen, krachten en mogelijkheden. Ik geloof in de eigen creativiteit en kracht van mensen. Je krijgt meer inzicht in jezelf, en je leert je emoties beter te hanteren. Daarnaast geef ik concrete handvatten en tips. Samen kijken naar verlies en rouw, samen kijken waar je lichaam in vastloopt en hoe je weer verder kan. Ik kan een stukje met je mee lopen, zodat je daarna je eigen weg kunt gaan.

Kunstzinnig coachen bij rouw en verlies

Kunstzinnig coachen bij rouw en verlies is coachen met behulp van kunstzinnige activiteiten zoals tekenen, schilderen en boetseren. Jouw hulpvraag staat centraal. Het gaat hierbij niet om het maken van een mooi kunstwerk, maar om authentiek zijn. Gun jezelf de ruimte om het niet goed te hoeven doen. Het gaat niet gaat om het eindresultaat, maar over het proces rond het verlies en rouw. Het doel is om zicht te krijgen op de innerlijke processen rond het verlies door creatief bezig te zijn. 

Rouwen is een intens proces, waarbij veel mensen ondersteuning kunnen gebruiken. Rouw gaat gepaard met uiteenlopende emoties, die in fases langs kunnen komen, zoals ontkenning, onderhandelen, boosheid, verdriet en uiteindelijk aanvaarding. Soms is het moeilijk om over je verlies en je emoties te praten.

Kunstzinnige en creatieve rouw coaching geeft ruimte om je gevoelens te uiten op een andere manier. Al schilderend, tekenend en boetserend werken we aan het toelaten en doorleven van je emoties, zodat  je het gebeurde kunt verwerken en uiteindelijk je situatie kunt aanvaarden en verder kunt met je leven.

 

Symboolkaarten en verbeeldingsoefeningen:

Verbeeldingsoefeningen door het gebruik van symboolkaarten brengen je in contact met een diepere laag in jezelf waar ongekende krachten en mogelijkheden zijn, een gebied waar inspiratie en versterking te halen is. Door verbeeldingsoefeningen en je creativiteit te gebruiken schakel je de kracht van je geest in en ga je je zelfversterkende vermogen benutten. Het kan je emotionele evenwicht en welbevinden, je rust en zin in het leven aanzienlijk bevorderen. Want het bijzondere van de verbeelding is dat het vrijheid en ruimte geeft aan wat er in je leeft en ook voor wat je nodig hebt of verlangt.

Na een verbeeldingsoefening maak je er een (aan)tekening van door bv. een schets, collage, gedicht etc. te maken van je gevoelservaring, daarmee maak je het beeld helemaal van jezelf. Expressie helpt om je krachtiger  en meer in evenwicht te voelen, om je emoties een plek te geven zonder het te hoeven uitleggen. Kortom expressie helpt om je energie en vitaliteit te doen stromen

 

Verlies uitbeelden met behulp van duplo poppen:

Met behulp van duplo-poppetjes kan jouw verliessituatie uitgebeeld worden. Het huidige (gezins)systeem en je levens geschiedenis wordt neergezet. Ook kunnen de rouwtaken en het verliestrauma in beeld worden gebracht. De opgelopen schade en de schatten worden zo zichtbaar.

Deze methode heet ‘Een taal erbij’ en is ontwikkeld door Marleen Diekmann. Door het neerzetten van de poppetjes worden de verbanden van de familie, het gezin, vrienden, werk, clubs etc. zichtbaar. Je laat de poppetjes helpen om het verhaal te vertellen. Het verleden komt erbij omdat er altijd een verbinding bestaat tussen het nu en de voorgeschiedenis. 

Prijs:

30 min € 35,-

60 min € 60,-

90 min € 85,-

bottom of page